Tuininrichting: doe je het zelf of laat je het doen?

Een tuin inrichten lijkt wellicht niet heel ingewikkeld. Je zorgt voor een combinatie van planten, struiken en bomen, waarna de zon en regen de rest voor je doen! Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat bepaalde kleuren van bloemen met elkaar vloeken? Hoe zorg je dat er op ieder moment van het jaar iets in bloei staat in de tuin? Enzovoorts. Daarbij wil je niet alleen in de zomer in je tuin kunnen verblijven, maar het liefst ook in de herfst of zelfs winter. Een tuinhuisje of vlonder met overkapping kunnen in dit geval de oplossing voor je zijn.

 

Planten, struiken en bomen combineren

Het moeilijkste van het inrichten van een tuin, is het vinden van de juiste combinatie van verschillende planten, struiken en bomen. Een hovenier heeft vaak een goed beeld van de bloeiperiode en bloeitijd van verschillende planten. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om deze vormen van groen met elkaar te combineren. Mocht je zelf een combinatie willen maken, dan kun je op internet meer informatie over de verschillende planten en struiken vinden.

Tip: plaats niet teveel bomen in je tuin! Bomen kunnen je meer privacy bieden, maar zorgen vaak ook voor schaduw als ze groter zijn. Je wilt voorkomen dat de zon je tuin niet meer in kan komen.

 

Een tuinhuisje in je tuin plaatsen

Naast een goede combinatie van planten, struiken en bomen wil je wellicht een tuinhuisje laten plaatsen. Met een tuinhuisje heb je een plek om ook in de herfst en winter van je tuin te kunnen genieten. Het juiste tuinhuisje vinden is steeds lastiger geworden, door de diversiteit aan mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden. Kies je bijvoorbeeld voor een vierkant of rond tuinhuisje? Neem je een tuinhuisje met veel ramen of met meer beschutting? Enzovoorts.