Tips om je tuin een nieuw leven in te blazen

Wordt jij er ook zo gek van dat je tuin er zo slecht uit ziet? Wellicht zijn de bloemen en planten aan het inzakken omdat je weinig tijd hebt om er veel aandacht aan te besteden. Een ander persoon heeft juist te weinig groen in de tuin waardoor deze er snel saai uit kan zien. Een hovenier uit Amsterdam geeft je enkele tips om er voor te zorgen dat jouw tuin een sfeermaker wordt.

Een natuurlijke look

Indien je geen probleem hebt met het onderhouden van je tuin kan het leuk zijn om met verscheidene bloemen, planten, sierbestrating en verlichting een prachtige natuurlijke look te creëren. Opvulling is in dit geval een must, varieer lekker met de hoogtes van je bloemen en planten, voeg voor een écht natuurlijke sfeer een aantal klimplanten toe. Het kan dan erg leuk zijn om een pad van kiezelstenen te maken, daarbij is het verstandig om deze niet volledig recht te maken aangezien dat de natuurlijke sfeer niet ten goede doet. Een zithoek met bijvoorbeeld keramische tegels kan hierbij ook een geweldige toevoeging zijn.

Onderhoudsvriendelijk

Indien je geen tijd of zin hebt om constant je tuin te onderhouden dan is het mogelijk om je tuin onderhoudsvriendelijk te maken zodat je niet of nauwelijks in de tuin aan het werk bent. Indien je verwacht dat je de komende jaren nog in hetzelfde huis woont kan het erg leuk zijn om een boom te planten, door de jaren heen zal je deze steeds meer zien groeien en dat kan al een geweldige ervaring zijn. Indien je toch graag je tuin opvult met planten zijn er verscheidene planten zoals lavendel of escalonia jarenlang blijven bloeien zonder dat je hier veel aandacht aan hoeft te besteden. Op deze manieren kan je een onderhoudsvriendelijke tuin realiseren.