Speel voor eigen tuinarchitect

Wil je een nieuwe tuin gaan aanleggen maar weet je nog niet precies wat je wilt. In dit artikel geven we wat tips zodat jij voor eigen tuinarchitect kan spelen.

Bekijk het uit verschillende perspectieven

Het is belangrijk bij het indelen van je tuin dat je de tuin uit verschillende perspectieven bekijkt. Het begint natuurlijk met de ruimte in de je tuin en aan de hand daarvan maak je een indeling van de tuin. Als je nog niet echt een idee hebt van hoe je de tuin wilt gaan inrichten is het een idee om foto’s te maken van verschillende hoeken van je tuin. Aan de hand van deze foto’s kun je een schets maken wat je in de tuin wilt gaan plaatsen. De foto’s kun je het beste maken vanuit de ramen en deuren van je huis omdat dit het beeld van de tuin is dat je het meeste zal gaan zien.

Begin met planten

Als je eenmaal een idee hebt van welke bomen, hagen en planten je in je tuin wilt gaan plaatsen, kun je starten met het aanplanten hiervan. De beste periode om dit te gaan doen is de win

Als je de basis van bomen, hagen en planten hebt bepaald, kan je starten met het aanplanten. Je kunt het beste in de winter starten met het planten van je belangrijkste componenten in de tuin. Wees hierbij ook niet bang om bepaalde soorten planten op bepaalde plaatsen uit te proberen, want in de eerste 3 jaar kun je planten, rozen en struiken zonder al te veel problemen van plaats wisselen.

Onderhoud van je tuin

Als je een onderhoudsvriendelijke tuin wilt creëren dan kun je het beste werken met een beperk aantal plantensoorten gaan werken. Het is hierbij het makkelijkste om groepen van planten in je tuin te plaatsen omdat dit veel gemakkelijker in onderhoud is. Daarnaast is het juiste tuingereedschap en de juiste werkkleding bij onderhoud van je tuin is het natuurlijk ook belangrijk dat je over het juiste tuingereedschap en de juiste werkkleding beschikt.