Pompen!

Veel mensen hechten waarden aan hun tuin, het is een fijne plek om je tijd in te besteden en van te genieten daarom willen de meeste mensen ook dat hun tuin er goed en verzorgd uitziet. Maar tuinen hebben wel de nodige verzorging nodig. Stel u heeft een aantal oppervlakte bedekt met gras of allemaal leuk planten en bloemen en het is voor een lange periode droog geweest dan is dit bijna onmogelijk om allemaal water te geven. Of heeft u een vijver of zwembad die u leeg wilt pompen, maar geen idee heeft hoe u dit gaat doen? Gelukkig zijn hier tegenwoordig een aantal handige snufjes voor. Dit bespaart u veel tijd en onnodig veel energie. Laat al het werk gewoon voor u doen, door simpele apparaten en niet moeilijk te installeren.

Er bestaan veel soorten (water)pompen. Maar welke is nu wel en niet geschikt om aan te brengen in uw tuin en waar dienen ze voor?  Hieronder hebben wij voor u een aantal soorten pompen en hun werkingen neergezet:

Dompelpomp

De dompelpomp is een pompje dat in het water wordt ‘’gedompeld’’. Deze pomp zorgt ervoor dat het water wordt weggepompt. Zo kunt u gemakkelijk water weg laten alen, bijvoorbeeld als u iets wilt laten droogleggen. Er zijn verschillende soorten dompelpompen.

Waterpomp

Een waterpomp (wordt ook wel hydrofoorpomp genoemd) zorgt ervoor dat water naar het aardoppervlak wordt gepompt. Vroeger waren er speciale waterputten waarmee je water handmatig omhoog kon pompen. Tegenwoordig bestaan er veel automatische pompen, hierbij wordt het water direct omhoog gepompt wanneer je bijvoorbeeld de kraan opendraait.

Beregeningspomp

Deze pomp wordt vooral gebruikt om grote oppervlaktes gras mee te besproeien. Het water wat hiervoor wordt gebruikt kan van alles zijn, rioolwater, grondwater of leidingwater.