Als hovenier zorg jij ervoor dat tuinen prachtig worden ingericht en onderhouden. Hierdoor werk je vaak op locatie om de tuinen te bekijken, in te richten en te onderhouden. Hier komen diverse zaken bij kijken. Wat kun je echt niet missen als hovenier? Wij informeren je graag.

Alles moet mee

Als je als hovenier aan het werk gaat, is het van belang om al je benodigdheden mee te nemen naar tuinen waar je aan de slag gaat. Een handige gereedschapswagen is hierbij onmisbaar. Een gereedschapswagen is handig omdat je al je gereedschap op één plek hebt en overal mee naartoe kan nemen. Je zult hierdoor nooit gereedschappen vergeten die je nodig hebt om in de tuin aan de slag te kunnen. De meeste gereedschappen zijn voorzien van handige zwenkwielen waardoor je de gereedschapswagen in de tuin ook gemakkelijk kunt verplaatsen. Veel gereedschapswagens zijn ook voorzien van een rem. Hierdoor heb je handig en gemakkelijk alles bij de hand als je bezig bent in de tuin.

Een ruim vervoersmiddel

Als hovenier is het relevant om te beschikken over een ruim vervoersmiddel. Je hebt namelijk ruimte nodig om apparatuur zoals snoeiapparaten en grasmaaiers te vervoeren. Ook komt het vaak voor dat klanten ook de inrichting uit handen geven waardoor jij creatief aan de slag mag om passende tuinpotten en andere zaken voor in de tuin te kopen. Deze moet je wel gemakkelijk kunnen vervoeren naar de tuin. Een ruim vervoersmiddel is dan ook zeker onmisbaar.

De nieuwste tuintrends

Als hovenier ben je op de hoogte van alle nieuwste tuintrends. Je klanten zullen je namelijk geregeld vragen om leuke en nieuwe ideeën. In overleg met de klant mag je aan de slag om een prachtige droomtuin te creëren voor veel ontspannende momenten in de tuin. Het is daarom belangrijk om je kennis regelmatig te onderhouden door je bezig te houden met diverse tuintrends en ideeën.