Het belang van goede afspraken

De vraag die bij huurders weleens rijst is of de tuin een grondige renovatie gegeven mag worden. Dit zal je moeten nagaan in het contract dat je hebt getekend met de verhuurder, als er niets over staat in het contract dan is het verstandig om dit bespreekbaar te maken met je verhuurder zodat er geen miscommunicatie ontstaat hierover. In de meeste gevallen is er meer mogelijk dan je denkt zolang je het overlegt met je verhuurder.

Tuinieren is in de meeste gevallen een noodzakelijk kwaad, maar als jij de tuin grondig wilt aanpassen dan kan het ook zorgen voor meer waarde aan het huis van de verhuurder. Het is alleen wel zo dat je bijvoorbeeld niet ineens een luifel mag gaan plaatsen in de tuin van het gehuurde huis, want alles is en blijft eigendom van de eigenaar zolangje het huurt daarom kun je niet klakkeloos dingen veranderen aan het gehuurde huis of appartement. Alles moet in principe voldoen blijven aan de orginele staat tenzij anders is vastgelegt. Natuurlijk mag je wel planten bijplanten maar het is wel belangrijk dat je hierover duidelijke afspraken over hebt gemaakt met je verhuurder.

De keuze huren, kopen of verhuren

deze keuze is volledig van de mogelijkheden die jij persoonlijk hebt. Wil jij graag de mogelijkheid hebben om zelf te bepalen wat je wilt veranderen aan het huis dan is kopen beter, maar zit je in een situatie waardoor het niet mogelijk is om te kopen dan is het belangrijk om goede afspraken te maken met je verhuurder. Zit je juist in de situatie dat je woning te koop staat en je wilt je koopwoning gaan verhuren om leegstand te voorkomen. Ook hiervoor zijn diverse mogelijkheden maar het is hierbij belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels die hiervoor geleden in je gemeente. Zorg er daarom altijd voor dat je duidelijk op papier hebt wat de regels zijn, of je nou een huis wilt gaan huren of verhuren.